Je kent het wel: de opsommingen van momenten, projecten en gebeurtenissen die 2021 zó 2021 maakten. Leuk, maar waarom niet tien foto’s, die misschien wel meer zeggen dan al die woorden bij elkaar? EMMA kijkt nog graag één laatste keer terug op 2021, zodat we ons daarna met volle energie het nieuwe jaar in kunnen storten.

Bij EMMA vinden we beeld belangrijk. Het bepaalt beeldvorming en daarom maakten we een eigen inclusieve beeldbank. Toch is dat niet onze enige beeldbank, we hebben ook een interne beeldbank. Daarvoor maakt Patrick van den Hurk de mooiste foto’s. Toch wel zonde om die beeldbank zo intern te houden, dachten we. Zeker nu Patrick het jaar 2021 zo scherp heeft weten vast te leggen. Wie door de foto’s heen scrollt, krijgt een beeld van de vele projecten die we dit jaar als bureau uitvoerden. En tegelijkertijd ook van het jaar 2021, want bij EMMA houden we ons bezig met het zoeken, vinden en formuleren van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

Zonnepanelen van de energietransitie waarop een groep meeuwen zit en staat

Een weerspiegelend raam waarop staat: komt u voor een bestelling? Klop dan aan

Een landschap met zonnepanelen

 

Naast de coronamaatregelen is het klimaat misschien wel één van de meest besproken onderwerpen van 2021. De energietransitie die daar onlosmakelijk mee is verbonden, staat steeds centraler in ieders leven. In 2021 voerden we tientallen gesprekken met mensen over zonnepanelen en windmolens als onderdeel van participatietrajecten. We maakten de podcast In Vervoering, waarin we onderzochten hoe je een transitie laat slagen en we spraken met Urgenda-directeur Marjan Minnesma en omgevingspsycholoog Linda Steg over hun vernieuwende ideeën voor een goede klimaataanpak.

 

Een foto van een snelweg met een banner: geen 240 meter windmolens in mijn achtertuin

Een lego bouwwerk waarop staat: hou vol!

Een restaurant met een bord: wait to be scanned in plaats van wait to be seated

 

De woningnood en de toekomst van de landbouw stonden ook hoog op de agenda dit jaar. In de startersmonitor onderzochten we de obstakels van starters en hun beeld van de woningmarkt. We werden uitgenodigd op het erf van BoerenNatuur-voorzitter en melkveehouder Alex Datema, die met ons zijn visie op de toekomst van de landbouw deelde.

 

Een foto van een bevroren meer

Een foto van een enorme flat

Een brug met graffiti: rest in peace democratie

 

Door 2021 in beeld te brengen, krijgen we zicht op 2022. Ongetwijfeld een jaar met dezelfde grote maatschappelijke thema’s, maar hopelijk ook met genoeg nieuwe ontwikkelingen en oplossingen. EMMA kijkt uit een jaar met mooie nieuwe samenwerkingen en resultaten. We wensen iedereen dan ook een goed, gezond en gelukkig 2022 toe.

 

Een open landschap

 

Gemaakt door

Maarten Fluit

Foto van Maarten Fluit. Maarten is een witte man met kort grijs/zwart haar en een grijs/zwart baardje. Hij draagt een lichtblauw overhemd en lacht in de camera.
strategie – dynamiek – partnerships

Marne Groen

Foto van Marne Groen. Marne is een witte man met blond kort haar en donkere ogen. Hij heeft een groen overhemd aan.
vragen – schrijven – doen
Fotografie

Patrick van den Hurk

Foto van Patrick van den Hurk. Patrick is een witte man met grijs haar en blauwe ogen. Hij heeft een rood shirt aan en een zwart jasje.
fotograaf - interviews - portretten