Wie is wij? #1 - De overspannen democratie

Wie is wij? #1 - De overspannen democratie

do 8 november
19:30
Wijnhaven 88, Den Haag

De extra democratie die de burger eist, betekent ook meer verantwoordelijkheid op zijn schouders. Maar, is dat wel wat hij wil? In de Tussenruimte bij EMMA gaan we in gesprek met hoogleraar filosofie Gijs van Oenen, andere experts en ervaringsdeskundigen.

Soms slagen nieuwe burgerschapsinitiatieven, vaker lijken ze te leiden tot democratische vermoeidheid en cynisme. (‘Ze luisteren toch niet’). Hoe moeten we met elkaar in gesprek? Wanneer is ‘meer democratie’, genoeg? En lijden we eigenlijk niet aan te veel democratie?

Ofwel: Wie is wij? Ben ik wij? Ben jij wij? Is de buurman wij? Is de staat wij?

Waar en wanneer? Donderdag 8 november 19.30 tot 21.00 uur – De Tussenruimte bij EMMA, Wijnhaven 88 Den Haag

Waarover? De overspannen democratie. Hoe moeten we met elkaar in gesprek? Wanneer is meer democratie genoeg? Aflevering 1 in de serie Wie is wij? De paradoxale samenleving.

Met wie? Met dr. Gijs van Oenen (Universitair hoofddocent filosofie Erasmus Universiteit), schrijver van De Overspannen democratie. Hoge verwachtingen. Paradoxale gevolgen; en Marijn Willemen, stadscoördinator van het programma Van Wijken Weten: de innovatieve Arnhemse strategie om burgerparticipatie in de wijken te vergroten. 

Voor wie? Beleidsmakers, journalisten, docenten, en natuurlijk iedereen die persoonlijk geïnteresseerd is.

Aanmelden? Dat kan hieronder!


Dit debat maakt deel uit van de serie Wie is wij? De paradoxale samenleving die De Tussenruimte, EMMA en De Groene Amsterdammer in het seizoen 2018/2019 samen presenteren.

 

U bent hier

De Tussenruimte is een sociaal lab, een podium voor onafhankelijk debat en dialoog in Den Haag.

Bestuur en Governance

Een echt effectieve overheid. Dat wilen we in Nederland. Met strakke digitale, kostenefficiënte oplossingen. In de wetenschap dat de menselijke maat in het directe contact minstens zo belangrijk is.

Bekijk hier alles over De Tussenruimte. 

Buurtinitiatief 'Het Sporthuis': overspannen of ontspannen democratie?

In De Tussenruimte: Meer of minder democratie?

Lijden we eigenlijk niet aan te veel democratie?