Verplicht verhuizen: wat betekent dat?

Verplicht verhuizen: wat betekent dat?

ma 25 maart
17:00
Wijnhaven 88, Den Haag

Aan de Westduinweg in Scheveningen stond het markante flatgebouw Hoog Lindoduin. Een flat die met 14 etages de bewoners van 182 sociale huurwoningen een prachtig uitzicht bood op zee, de haven en de stad. In augustus 2018 moesten de laatste bewoners 'hun' Hoog Lindoduin verlaten, vanwege een grondige renovatie.

Fotograaf Esther de Boer kende de plek (haar opa en oma hebben er tot hun overlijden gewoond) en wist wat de plek betekent voor bewoners. Daarom besloot ze hen en het gebouw te gaan documenteren, “voordat het te laat zou zijn”. In maart hangt haar tentoonstelling bij EMMA.
 
Op 25 maart is Esther bij EMMA om de verhalen achter de foto’s te vertellen aan iedereen die daar benieuwd naar is. Meld je aan, dan zorgen wij dat er een hapje en drankje klaar staat!
 
Wanneer? Maandag, tussen 17.00 tot 18.30 uur.
Waar? Bij EMMA - Wijnhaven 88, Den Haag
 

Over Esther de Boer

Esther de Boer is communicatieadviseur en documentair fotograaf. Haar opa en oma waren een van de eerste bewoners in Hoog Lindoduin in 1967; zij hebben er tot aan hun overlijden in 1991 gewoond. Als kind logeerde zij regelmatig bij hen. Hoog Lindoduin roept dan ook veel jeugdherinneringen op, en dit was voor haar een aanleiding om het gebouw en zijn bewoners in beelden te 'documenteren' voordat het te laat zou zijn.

U bent hier

Stad en Land

Nederland is ruimte. Co-creatie van beleidsmaker, bestuurder, markt en inwoners. Samen bepalen we hoe Nederland eruitziet. Dutch design. Flux. Meer dan ooit op een kruispunt: hoe blijft ons land leefbaar?
Je woont tientallen jaren op dezelfde plek en moet deze plots verlaten. Wat doet dat met je?