De Tussenruimte is een sociaal lab, een podium voor onafhankelijk debat en dialoog in Den Haag.

naar de tussenruimte

Journalist Bas Mesters in gesprek met antropoloog Sinan Çankaya over de kansen en blokkades die de nieuwe werkelijkheid biedt om op een andere manier samen te leven.

De debatten over racisme, cultuur en integratie worden steeds feller gevoerd. Sinan Çankaya verwoordt in zijn boek Mijn ontelbare identiteiten de worsteling van mensen die tegen deze achtergrond proberen te integreren. Met hem onderzoeken we of ontwikkelingen als corona en Black Lives Matter ook kansen bieden op meer gezamenlijkheid, of dat de polarisatie er door wordt versneld en schier onomkeerbaar is. Is de ongelijkheid te stoppen? Moet dat met een cultureel-identitair discours, of juist met een sociaal-economisch verhaal? Over de kansen van een gedroomde post-corona werkelijkheid.

Waar en wanneer? Dinsdag 8 december 16.30 tot 17.45 uur. Het gesprek wordt live gestreamd. Via deze link kunt u meekijken en heeft u de kans om vragen te stellen: https://www.youtube.com/watch?v=T4ua0rXxG28

Waarover? Sinan Çankaya reflecteert op de kansen en blokkades die corona biedt om op een andere manier samen te leven.

Met Wie?

  • Sinan Çankaya, cultureel antropoloog en schrijver, gepromoveerd op een onderzoek naar diversiteit bij de politie (Buiten Veiliger dan binnen, 2011). Hij is docent aan de Vrije Universiteit en deed onderzoek naar etnisch profileren. In mei verscheen zijn eerste roman die uiterst actueel is: Mijn ontelbare identiteiten. Het is een bespiegeling op de veranderende omgang met ‘de Ander’ in Nederland. Over hoe nog te ontsnappen aan identiteitsdenken
  • Bas Mesters, gespreksleider, journalist en schrijver van de serie Wie is wij? in de Groene Amsterdammer. Mesters is initiator/coördinator van de Tussenruimte.