Dubbel verdriet is niet nodig, praktische gids voor mensen met kanker

Als je leven ineens op zijn kop staat door een schokkend bericht van de arts komt er van alles op je af. Je krijgt te maken met een wirwar aan emoties. Tegelijkertijd moet je je storten op medische vraagstukken en administratieve zaken. Dit overkwam ook Carolien Hovenier. Sinds september 2018 heeft ze eierstokkanker, fase IV. Carolien heeft veel dingen zelf moeten uitzoeken. Dagen aan een stuk. Omdat ze redacteur is, besloot ze van haar aantekeningen een gids te maken. Met praktische tips voor iedereen die kanker heeft.

Op 7 mei gaat journalist Bas Mesters met haar in gesprek over haar boek, haar ziekte en alle praktische vragen die op haar afkwamen: een goede arts kiezen, een second opinion aanvragen, het doorgronden van medische dossiers, zoeken naar nieuwe behandelingen, re-integratie, een uitkering wegens arbeidsongeschiktheid aanvragen, zorgverzekeringen, uitvaart, testament, wilsbeschikkingen, lidmaatschappen en abonnementen stopzetten, en overdragen van je verzekeringen. We praten over hoe je al die dingen goed kunt regelen, zodat je er minder stress van hebt, goede keuzes kunt maken en beslissingen neemt waar je achter kunt staan. Zodat je er geen spijt van krijgt. Want: dubbel verdriet is niet nodig.

Psychiater Bram Bakker komt vertellen wat het geestelijk met je doet als je te horen krijgt dat je kanker hebt.

Internist-oncoloog dr. Annelie Vulink komt uitleggen hoe de samenwerking met de arts goed kan verlopen.

Waar en wanneer?

Donderdag 7 mei, 18.00-18.45 online talkshow in De Tussenruimte bij EMMA, via ZOOM.

Waarover?

Gesprek over de praktische dilemma’s waar mensen die kanker hebben tegen aan lopen. Aan de hand van het nieuwe boek Dubbel verdriet is niet nodig. Praktische gids voor mensen met Kanker, uitgeverij Lucht (De opbrengst van dit boek gaat naar stichting Olijf, vereniging van vrouwen met gynaecologische kanker).

Met wie?

  • Carolien Hovenier, schrijver van het boek Dubbel verdriet is niet nodig, zelf lijdend aan eierstokkanker, en voormalig redacteur van EMMA
  • Internist-oncoloog dr. Annelie Vulink, van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, gaat in op de samenwerking tussen arts en patiënt 
  • Psychiater en uitgever dr. Bram Bakker over hoe je mentaal gezond blijft als je kanker hebt

Wil jij erbij zijn? Meld je aan!

Heb je problemen met aanmelden of een andere vraag? Klik dan hier, dan helpen we je graag verder.