Mens-zijn in een ontzielde systeemwereld #4

karim

Als een samenleving polariseert is er iets fout gegaan in het onderwijs, stelt schrijver, programmamaker en onderwijsprofessional Karim Amghar. Zelf kreeg hij op de basisschool schooladvies Kader. Hij reageerde boos, maar knokte zich terug. Nu pleit hij voor meer gelijkheid in het onderwijs. Hij wil het te vroeg oordelende onderwijssysteem sensibel maken voor de verschillende startposities van kinderen. Hoe kunnen docenten, schooldirecties en beleidsmakers diversiteit, gezamenlijkheid en gelijkheid bevorderen? Hoe kunnen ze frustratie, radicalisering en polarisatie helpen voorkomen? Een gesprek met een ervaringsdeskundige en onderwijshervormer.

Waar en wanneer? Woensdag 10 mei van 16.30 tot 17.45 uur aan de Wijnhaven 88 in Den Haag bij EMMA. Het gesprek wordt ook gestreamd. Zowel voor live deelname als de stream kunt u zich hieronder aanmelden. 

Waarover? Wat kan onderwijs bijdragen aan het doorbreken van het uitsluitende systeemdenken? Welke bezieling is daarvoor nodig?

Met Wie?

  • Karim Amghar is een Nederlandse schrijver, programmamaker en docent van Marokkaanse afkomst. Hij is auteur van de boeken Van Radicaal Naar Amicaal en HOOR MIJ ZIE MIJ. Voor de NTR presenteerde hij verschillende documentaire series, waaronder de vierdelige serie: Karim Pakt Zijn Kans over kansenongelijkheid en diversiteit in het onderwijs. Daarnaast presenteerde hij NTR-series als: Het Verhaal Van Abdelkrim, “Het RamadanGevoel” en ONMISBAAR mbo. Op dit moment maakt hij een nieuwe vijfdelige serie voor de NTR over Artikel 23 van de Grondwet dat de vrijheid van onderwijs regelt. Amghar geeft workshops en masterclasses over diversiteit, inclusie en kansengelijkheid. In 2018 won hij de Compassieprijs. Amghar leidt een bureau voor onderwijs- en organisatieontwikkeling.
  • Bas Mesters, gespreksleider, journalist en schrijver van het boek Het herstel van Nederland. Mesters is mede-initiator/coördinator van de Tussenruimte.

Wil jij erbij zijn? Meld je aan!

Heb je problemen met aanmelden of een andere vraag? Klik dan hier, dan helpen we je graag verder.