Hoogleraar Wijsbegeerte Gabriël van den Brink reflecteert met journalist Bas Mesters op de kansen die corona biedt om op een andere manier samen te werken.

De neoliberale droom ligt in duigen. Corona, de klimaatpaniek en de groeiende sociale spanningen illustreren dat, aldus prof. dr. Gabriël van de Brink. Op de oude voet doorgaan betekent meer stress, polarisatie, en geweld. De uitweg ligt volgens Van den Brink in de herwaardering van coöperatieve werkwijzen: ondernemers en gemeenschap die elkaar de hand reiken. Politici die andersdenkenden serieus nemen. Door de eeuwen heen vormde deze coöperatie het DNA van het Europese continent: ‘Het wordt tijd dat Europa zijn eigen wijsheid weer waardeert’, stelt hij. Een gesprek tussen Gabriël van den Brink, schrijver van Ruw Ontwaken uit een neoliberale droom, en journalist Bas Mesters over de vraag of coöperatieve onderstromen weer boven komen. En hoe die een nieuwe werkelijkheid kunnen helpen scheppen.

Waar en wanneer? Woensdag 4 november 16.30 tot 17.45 uur – De Tussenruimte bij EMMA, Wijnhaven 88 Den Haag. 
Inloop vanaf 16.15 uur. De lezing/debat wordt live gestreamd. Wie digitaal meedoet heeft de kans vragen te stellen. De link volgt na inschrijving.

Waarover? Gabriël van den Brink reflecteert op de kansen die corona biedt om op een andere manier samen te werken.

Met Wie?

  • Gabriël van den Brink, tot 2016 hoogleraar maatschappelijke bestuurskunde aan Tilburg University en hoogleraar wijsbegeerte bij Centrum Èthos aan de Vrije Universiteit. Hij combineert empirisch onderzoek met filosofisch nadenken over algemene vragen. Hij bestudeerde decennia lang coöperaties en andere vormen van gezamenlijk bestuur. In mei publiceerde hij Ruw Ontwaken uit een neoliberale droom. En de eigenheid van het Europese continent.
  • Bas Mesters, gespreksleider, journalist en schrijver van de serie Wie is wij? in de Groene Amsterdammer. Mesters is initiator/coördinator van de Tussenruimte, journalist en schrijver van de serie Wie is wij? in de Groene Amsterdammer. Mesters is initiator/coördinator van de Tussenruimte

Wil jij erbij zijn? Meld je aan!

Heb je problemen met aanmelden of een andere vraag? Klik dan hier, dan helpen we je graag verder.

Houd me op de hoogte van De Tussenruimte debatten en lezingen
Houd me op de hoogte over dit onderwerp (Bestuur en Governance)