Een jaar na #MeToo - hoe nu verder?

Een jaar na #MeToo - hoe nu verder?

ma 8 oktober
19:30
Wijnhaven 88, Den Haag

#MeToo, een hashtag met wereldwijde gevolgen. Hoe nu verder? In de Tussenruimte bij EMMA in Den Haag gaan we op 8 oktober in gesprek met experts. We blikken terug, maar kijken vooral vooruit.

De #MeToo-discussie lijkt simpel: veel meer vrouwen dan we dachten blijken slachtoffer en veel meer mannen fout. Een kwestie van grenzen bepalen én deze respecteren? Of ligt het toch anders, genuanceerder en complexer? Wat is er een jaar na #MeToo veranderd? Wat zou er moeten veranderen? En wie is daarbij aan zet?

Waar en wanneer? maandag 8 oktober  19.30 tot 21.00 uur – De Tussenruimte bij EMMA, Wijnhaven 88 Den Haag

Waarover? Een jaar na #MeToo. Wat zijn de dilemma's die de discussie heeft blootgelegd en wat kunnen en moeten we er in o.a. beleid en onderwijs mee?

Met wie? Janine Janssen (Lector Geweld in Afhankelijkheidsrelaties; Avans Hogeschool), Iva Bicanic (Hoofd Landelijk Psychotraumacentrum & Centrum Seksueel Geweld) en Peter Leusink (huisarts en seksuoloog). Met een introductie door Ellen Donkers, die een masterscriptie over #MeToo als social media beweging schreef.

Voor wie? Beleidsmakers, professionals werkzaam met jongeren, docenten. En natuurlijk iedereen die persoonlijk geïnteresseerd is.

Aanmelden? Dat kan hieronder! Lukt dit niet of heb je een andere vraag? Klik dan hier klik dan hier, dan helpen we je graag verder.

U bent hier

De Tussenruimte is een sociaal lab, een podium voor onafhankelijk debat en dialoog in Den Haag.

Zorg en Samenleven

De zorg is steeds meer een level playing field. Waarin het ‘automatische’ gezag van de arts afkalft. Veel zorgtaken bij de gemeente liggen. Zo ontstaat een Nederland van subtiele verschillen.