De 'boze burger' ontleed

De 'boze burger' ontleed

di 21 februari
13:00
Wijnhaven 88, Den Haag

De 'boze burger' staat in het centrum van de aandacht – in Nederland en internationaal. Ook lokaal doet dit fenomeen van zich spreken tijdens inspraakavonden, rond besluiten en aan de balie. Maar over wie hebben we het eigenlijk? En misschien nog wel belangrijker, hoe bereiken we deze burgers en communiceren we met hen?

Meeting
In een speciale meeting, op dinsdag 21 februari a.s. van 13.00 tot 15.00 uur, laten twee onderzoekers – Pepijn van Houwelingen van het Sociaal Cultureel Planbureau en Rob Witte van EMMA, hun licht schijnen over dit fenomeen en hoe met name lokaal hierop gereageerd kan worden. Rob Witte heeft een paper geschreven om enige differentiatie in het containerbegrip aan te brengen (hier te downloaden). Dé waarheid bestaat echter niet en daarom laten we juist twee verschillende visies zien en wat die voor gevolgen en tips opleveren voor de lokale praktijk van alledag in de omgang met burgers.
 
Sprekers
De twee sprekers houden geen uitvoerige voordracht, maar willen juist na enige verduidelijking van hun inzichten het gesprek met de deelnemers aangaan. Zo ontstaat meer helderheid en zijn er voor alle aanwezigen lessen te leren en tips mee te nemen. Relevant? Interesse om mee te doen? Stuur dan een bericht aan programmamaker Anne van Blanken: vanblanken@emma.nl o.v.v. 'expertmeeting verontruste burger'. 

De paper en meer achtergronden vind je in dit artikel van Rob op onze site. 

U bent hier

Veiligheid en Criminaliteit

Nooit eerder was het zo veilig op straat: statistisch zien we een crime én een fear drop . We zijn tegelijkertijd ontzettend gelukkig én vreselijk ongerust.