Boom bestuurskunde en EMMA – Experts in Media en Maatschappij – nodigen je uit voor de boekpresentatie van Onderzoeksgedoe: Hoe kan je als wetenschappelijk onderzoeker integer omgaan met complexe druk?, geschreven door van Karin Wittebrood en Robbert Braak. 

De verschijning van het boek Onderzoeksgedoe vieren we op dinsdag 4 oktober om 15.00 uur bij EMMA (Wijnhaven 88, 2511 GA Den Haag (parkeren kan in Muzengarage, Den Haag CS op 5 min lopen) met een gevarieerd programma: interessante sprekers, inspirerende filmfragmenten, live muziek en een heerlijk hapje en drankje na afloop. De bijeenkomst is vrij toegankelijk na aanmelding.

Programma

15.00    Ontvangst en inloop

15.30    Welkom

Openingswoord door Karin Wittebrood

Bijdrage van Eppo Bruins, voorzitter Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie (AWTI)

Bijdrage van Beate Völker, directeur Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR)

Muzikaal intermezzo

Onderzoeksgedoe met filmfragmenten door Robbert Braak

16.45    Borrel

Omslag van het boek Onderzoeksgedoe

Over het boek 

Wat doe je als een opdrachtgever of leidinggevende iets aan je vraagt, waarvan je vindt dat dit niet passend is in jouw onderzoekspraktijk? Wat doe je met onderzoeksresultaten waarvan je weet dat ze politiek en maatschappelijk gevoelig liggen? En hoe geef je jouw maatschappelijke opvattingen op een integere manier een plek in je onderzoek?

In Onderzoeksgedoe geven Karin Wittebrood en Robbert Braak handvatten om integer en effectief om te gaan met lastige onderzoekssituaties. Ze gaan in op wat integriteit in de onderzoekspraktijk inhoudt en laten je ook naar jezelf kijken: wat vind jij belangrijk?

Meer informatie over het boek Onderzoeksgedoe vind je op de website van Boom bestuurskunde. Het boek is al te bestellen via de (online) boekwinkels en wordt na 4 oktober bezorgd.

 

* Voordat u uw aanmelding hieronder kunt versturen, moet u de captcha-code overtypen. 

Wil jij erbij zijn? Meld je aan!

Heb je problemen met aanmelden of een andere vraag? Klik dan hier, dan helpen we je graag verder.