De Tussenruimte is een sociaal lab, een podium voor onafhankelijk debat en dialoog in Den Haag.

naar de tussenruimte

Gedurende één maand zwierf Sebastien de Fooz door zijn eigen stad, Brussel. Zonder 's avonds naar zijn gezin terug te keren, bij vrienden aan te bellen of in een hotel te slapen. Hij vertrok zonder bestemming, op de snijlijn tussen dwaaltocht en zingeving. Zijn doelstelling: ervaren tot welke nieuwe perspectieven en ontmoetingen een open, empathische blik kan leiden.

Op nog geen vier kilometer van zijn huis had hij diepmenselijke ontmoetingen met wildvreemden. Door zich te onttrekken aan het dagelijks ritme, veranderde zijn verhouding tot stad en medemens.

Waar en wanneer? Online. Sebastien de Fooz zal niet in de Tussenruimte bij EMMA, maar vanuit zijn huis in Brussel deelnemen aan deze videodialoog via Zoom. U kunt meedoen op de manier die uw voorkeur heeft: laptop, tablet, smartphone.

Instructie

Klik 7 april om 12:15 uur op deze link en binnen enkele minuten heeft u toegang tot de bijeenkomst die om 12:30 uur officieel start.

  • De webmaster helpt u tussen 12:15 uur en 12:30 uur met eventuele instellingsproblemen. 12:30 uur beginnen we en kunnen we deze hulp niet meer bieden. De bijeenkomst duurt tot 13:30 uur.
  • Vragen stellen: Als u met uw cursor naar de rand van uw scherm beneden gaat, verschijnt een menubalk in beeld. Hier vindt u ook een chatfunctie.  Daarin kunt uw vragen stellen die door onze webmaster worden verzameld. Hij zal de meest voorkomende vragen halverwege de presentatie aan de spreker voorleggen. Eventueel zal hij u uitnodigen de vraag zelf te stellen.
  • De bijeenkomst wordt opgenomen en later gepubliceerd. Als u niet in beeld wil komen, raden we u aan de camera links onder uit te zetten

Dit is het eerste video-debat dat De Tussenruimte organiseert. Een experiment voor ons en voor u. Mocht u na afloop opmerkingen of tips hebben, mag u die sturen naar mesters@emma.nl

Waarover? Over hoe moeilijk het is je open te stellen, en hoeveel het je kan brengen. Een lezing over ontheemding, en de kwetsbaarheid die je wacht als je de tussenruimte betreedt en de barrières overschrijdt die groepen in je stad van elkaar scheiden.

Met Wie? Met Sebastien De Fooz, Belgisch schrijver, voordrachtgever en trainer. In april verschijnt zijn boek De Thuistocht. Over openheid, welwillendheid en vertrouwen richting het onbekende. En over de angst en kwetsbaarheid die de ontmoeting inboezemt.

Wil jij erbij zijn? Meld je aan!

Heb je problemen met aanmelden of een andere vraag? Klik dan hier, dan helpen we je graag verder.

Houd me op de hoogte van De Tussenruimte debatten en lezingen
Houd me op de hoogte over dit onderwerp (Zorg en Samenleven)