De Tussenruimte is een sociaal lab, een podium voor onafhankelijk debat en dialoog in Den Haag.

naar de tussenruimte

Gedurende één maand zwierf Sebastien de Fooz door zijn eigen stad, Brussel. Zonder 's avonds naar zijn gezin terug te keren, bij vrienden aan te bellen of in een hotel te slapen. Hij vertrok zonder bestemming, op de snijlijn tussen dwaaltocht en zingeving. Zijn doelstelling: ervaren tot welke nieuwe perspectieven en ontmoetingen een open, empathische blik kan leiden.

Op nog geen vier kilometer van zijn huis had hij diepmenselijke ontmoetingen met wildvreemden. Door zich te onttrekken aan het dagelijks ritme, veranderde zijn verhouding tot stad en medemens.

Waar en wanneer? Online. Dinsdag 7 april. 12.00 - 14.00. Op dit moment werken we uit hoe we deze Tussenruimte het best online kunnen presenteren. Door je in te schrijven voor deze bijeenkomst, kunnen we je updaten zodra dit rond is.

Waarover? Over hoe moeilijk het is je open te stellen, en hoeveel het je kan brengen. Een lezing over ontheemding, en de kwetsbaarheid die je wacht als je de tussenruimte betreedt en de barrières overschrijdt die groepen in je stad van elkaar scheiden.

Met Wie? Met Sebastien De Fooz, Belgisch schrijver, voordrachtgever en trainer. In april verschijnt zijn boek De Thuistocht. Over openheid, welwillendheid en vertrouwen richting het onbekende. En over de angst en kwetsbaarheid die de ontmoeting inboezemt.

Wil jij erbij zijn? Meld je aan!

Heb je problemen met aanmelden of een andere vraag? Klik dan hier, dan helpen we je graag verder.

Houd me op de hoogte van De Tussenruimte debatten en lezingen
Houd me op de hoogte over dit onderwerp (Zorg en Samenleven)