De Tussenruimte is een sociaal lab, een podium voor onafhankelijk debat en dialoog in Den Haag.

naar de tussenruimte

Acht uur lang met een wildvreemde op het strand. Voorbij aan alles wat een ontmoeting in het dagelijks leven in de weg kan staan. In alle seizoenen, onder alle weersomstandigheden, met aandacht voor wat de dag zou brengen. ‘Welkom voor een wezenlijke ontmoeting’, luidde de uitnodiging die 144 mensen verleidde tot zo’n lange wandeling met fotograaf Bruno van den Elshout.

Om negen uur begonnen ze met lopen langs de zee. Halverwege keerden ze om. Om vier uur mocht zijn gast een zelfportret maken op het Zuidelijke Havenhoofd in Scheveningen. In de Tussenruimte vertelt Van den Elshout hoe het was: ontmoeten. En wat het hem bracht. Samen met het publiek bekijken we de uiterst indringende foto’s die zijn wandelgasten na een dag gezamenlijk optrekken van zichzelf maakten.

Waar en wanneer? Donderdag 12 maart. 12.00 -14.00. Lunch met lezing - De Tussenruimte bij EMMA, Wijnhaven 88 Den Haag. 
Inloop en lunch vanaf 12.00 uur. Lezing vanaf 12.30 -14.00 u. 

Waarover? Lezingserie De Ontmoeters #1: Samen op onderzoek naar wat wezenlijke ontmoeting behelst. Wat er voor nodig is, en wat het mogelijk maakt.

Met Wie? Met Bruno van den Elshout, Haagse fotograaf en kunstenaar. Terugkerend thema in zijn werk is zijn verlangen naar ontmoetingen tussen mensen, ideeën en werelden. Vóór Whatever the Weather werkte hij aan twee andere grote projecten. In 2007 reisde hij een jaar lang door Europa om Europeanen in 27 landen te spreken in Us Europeans. In 2012 fotografeerde hij een jaar lang ieder uur de horizon voor NEW HORIZONS, een project dat in 2014 als kunstwerk-in-boekvorm verscheen.

Wil jij erbij zijn? Meld je aan!

Heb je problemen met aanmelden of een andere vraag? Klik dan hier, dan helpen we je graag verder.

Houd me op de hoogte van De Tussenruimte debatten en lezingen
Houd me op de hoogte over dit onderwerp ()