‘Reis naar de toekomst’ met virtual reality

‘Reis naar de toekomst’ met virtual reality

Mobiliteit verandert in hoog tempo! De zelfrijdende auto komt eraan en deeldiensten zijn in opkomst. De provincie Noord-Brabant wil zich goed voorbereiden op deze transitie. Daarom voert ze een maatschappelijke dialoog met inwoners en professionals. EMMA ontwikkelde de communicatiestrategie, adviseert de provincie én organiseert de uitvoering.

Een jaar lang zijn we in gesprek met inwoners, marktpartijen, kennisinstellingen en andere overheden. Wat verwachten zij van de toekomst van mobiliteit en van de rol van de overheid? Om daar inzicht in te krijgen zet EMMA in op virtual reality, een online community, en een reeks ‘meet-ups’ met professionals.

Virtual reality in een ouderwetse DAF

Voor veel mensen is de transitie in mobiliteit nog ver-van-mijn-bed. Om laag betrokken burgers te verleiden na te denken over zelfrijdende auto’s, e-bikes en drones, ontwikkelden we een virtual reality-film. Daarin beleef je het Brabant van 2056, terwijl je zit in een knalrode ouderwetse DAF. Een jaar lang toeren we met het autootje rond, en gaan we met iedereen in gesprek. EMMA coördineert de tour, die loopt tot en met de Dutch Design Week in oktober.

Online community met burgers

Onderweg komen we talloze hoog betrokken burgers tegen, die actief willen meedenken over de toekomst van mobiliteit en de rol van de overheid. Zij worden lid van de ‘Club van 500’: een community van inwoners die online reageren op stellingen en vragen, en tijdens bijeenkomsten in gesprek gaan met bestuurders en beleidsmakers. EMMA faciliteert de dialoog en verzorgt het online community management.

Meet-ups: goede gesprekken met professionals

De provincie zoekt ook de dialoog op met professionals: om te leren van marktpartijen, kennisinstellingen en andere overheden. We verbinden deze werelden en stimuleren ontmoetingen tussen bekende stakeholders en nieuwe start-ups. In een reeks meet-ups maken we de discussie los aan de hand van prikkelende stellingen en actieve werkvormen. EMMA ontwikkelde - samen met de provincie - de online discussiestarter en organiseert de discussies en debatten.

Meer weten over de dialoog van de provincie Brabant? Ga naar www.brabant.nl/toekomstmobiliteit

U bent hier

Thema experts

Jens van der Weele

Stad en land

Hoe zorgen we dat ons stedelijke gebied en ons buitengebied goed leefbaar zijn? Wat is van de regio? Wat doet de markt? En welke macht heeft de burger?
'Voor veel mensen is de transitie in mobiliteit nog ver-van-mijn-bed.'