Samen de slimme stad van de toekomst bouwen vergt vertrouwen

Samen de slimme stad van de toekomst bouwen vergt vertrouwen

De slimme stad van de toekomst creëren we gezamenlijk: urbanisten, technerds, burgers en overheid. Dat is in het kort de conclusie van de Bij EMMA Smart City-bijeenkomst van woensdag 7 december. Tijdens het twee uur durende programma leidde dagvoorzitter Martijn de Greve een divers publiek en sprekers Ingrid Mulder, Jan-Willem Wesselink en Kees Jansen door 9 scenario’s op het gebied van leefbaarheid, veiligheid en mobiliteit. Zo bepaalden we de contouren van de stad van de toekomst. Niet met een overheidsblik, maar met de blik van de ‘smart citizen’.

U bent hier

Thema experts

Anneke Bloemen

Kennis en innovatie

Echte innovatie blijft niet liggen op de tekentafel, maar is de brug die je slaat tussen het ontwerp en de praktijk. Die brug bepaalt de kracht van de toekomstige kennissamenleving.

Stad en land

Hoe zorgen we dat ons stedelijke gebied en ons buitengebied goed leefbaar zijn? Wat is van de regio? Wat doet de markt? En welke macht heeft de burger?

Buurt en binding

Veel Nederlanders voelen zich ontheemd. Door toenemende individualisering, diversiteit en multiculturaliteit. Unsicherheit alom. Over vluchtelingen, integratie, en azc’s. Kunnen we elkaar nog wel vertrouwen?

Mis de laatste ontwikkelingen rondom Stad en land niet.

Mis de laatste ontwikkelingen rondom Buurt en binding niet.

Mis de laatste ontwikkelingen rondom Kennis en innovatie niet.