Emma

Kolencentrales voor meer duurzaamheid? Iedereen wil duurzaamheid, maar niet iedereen wil hetzelfde

De overgang naar een duurzame energiesamenleving: misschien wel de grootste uitdaging van onze tijd. We hebben creatieve ondernemers nodig, bewuste burgers, en bestuurders met visie, lef en inlevingsvermogen.

‘Aanpak eenzaamheid komt vaak neer op aanleren sociale vaardigheden’

Veel Nederlanders voelen zich ontheemd. Door toenemende individualisering, diversiteit en multiculturaliteit. Unsicherheit alom. Over vluchtelingen, integratie, en azc’s. Kunnen we elkaar nog wel vertrouwen?

De werkdruk paradox: onder grote werkdruk je leuke baan blijven beoefenen

Echte innovatie blijft niet liggen op de tekentafel, maar is de brug die je slaat tussen het ontwerp en de praktijk. Die brug bepaalt de kracht van de toekomstige kennissamenleving.

Criminele families: hoe pak je ze aan?

Misdaadcijfers dalen al jaren. Maar voelen we ons veiliger? Polarisatie, radicalisering en terreurdreiging beheersen het nieuws en beheersen ons. Wat kan bestuur of beleid doen?

Superbureaucrats, hippies & guerilla-tactics

Een echt effectieve overheid. Die munt uit in digitale, kostenefficiënte oplossingen. Maar excelleert net zo goed in het directe contact met burgers van vlees en bloed.

Ik stond erbij en ik keek ernaar: ramptoeristen, van hinder tot hulp?

Misdaadcijfers dalen al jaren. Maar voelen we ons veiliger? Polarisatie, radicalisering en terreurdreiging beheersen het nieuws en beheersen ons. Wat kan bestuur of beleid doen?

Soms is de participizza gewoon op

We worden steeds ouder. Maar de zorg wordt ook steeds duurder. Hoe houden we de zorg in Nederland toegankelijk voor iedereen? En wat is ons dat waard?

#MeToo: Hoe normaal is het om het over seksualiteit te hebben?

Beleid is snel bedacht. Maar wie voert het uit? We kunnen niet zonder de vakman. Of vakvrouw. De leraar, de wijkagent, de verpleger. Daar moeten we meer mee.

Breaking news

E:M+MA zoekt: senior adviseur

di 15 mei

De ontmoeting

15:00
Effectieve overheid

EMMA onderzoekt, adviseert, schrijft, filmt en traint. Onze expertise is communicatie op het snijvlak van bestuur, beleid en burger.