Emma

Energietransitie - het moet samen en dit is hoe dat kan

De overgang naar een duurzame energiesamenleving: misschien wel de grootste uitdaging van onze tijd. We hebben creatieve ondernemers nodig, bewuste burgers, en bestuurders met visie, lef en inlevingsvermogen.

Fijn wonen in Den Haag: hoe zorgen we daarvoor?

Veel Nederlanders voelen zich ontheemd. Door toenemende individualisering, diversiteit en multiculturaliteit. Unsicherheit alom. Over vluchtelingen, integratie, en azc’s. Kunnen we elkaar nog wel vertrouwen?

Leerlingendaling: de feiten, cijfers en oorzaken

Echte innovatie blijft niet liggen op de tekentafel, maar is de brug die je slaat tussen het ontwerp en de praktijk. Die brug bepaalt de kracht van de toekomstige kennissamenleving.

Criminele families: hoe pak je ze aan?

Misdaadcijfers dalen al jaren. Maar voelen we ons veiliger? Polarisatie, radicalisering en terreurdreiging beheersen het nieuws en beheersen ons. Wat kan bestuur of beleid doen?

Superbureaucrats, hippies & guerilla-tactics

Een echt effectieve overheid. Die munt uit in digitale, kostenefficiënte oplossingen. Maar excelleert net zo goed in het directe contact met burgers van vlees en bloed.

Ik stond erbij en ik keek ernaar: ramptoeristen, van hinder tot hulp?

Misdaadcijfers dalen al jaren. Maar voelen we ons veiliger? Polarisatie, radicalisering en terreurdreiging beheersen het nieuws en beheersen ons. Wat kan bestuur of beleid doen?

Soms is de participizza gewoon op

We worden steeds ouder. Maar de zorg wordt ook steeds duurder. Hoe houden we de zorg in Nederland toegankelijk voor iedereen? En wat is ons dat waard?

Hoe weet ik in 5, 55 of 555 minuten meer over ... verstedelijking

Hoe zorgen we dat ons stedelijke gebied en ons buitengebied goed leefbaar zijn? Wat is van de regio? Wat doet de markt? En welke macht heeft de burger?

Breaking News

Eind juni: nieuwe ronde ESF subsidie duurzame inzetbaarheid

wo 20 juni

Tussenruimte #1: Co-creatie in de stad - met pionier Christian Iaione

15:00
Buurt en binding

EMMA onderzoekt, adviseert, schrijft, filmt en traint. Onze expertise is communicatie op het snijvlak van bestuur, beleid en burger.